Login form

Search

Our poll

Your Grade for ALTFEL!
Răspunsuri în total: 130

Statistics

Altfel
Joi, 2024-05-16, 6:28 AM
Welcome Vizitator
Main | Registration | Login | RSS

Grimus - Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Rock! » Trupe din România » Grimus (Alternative)
Grimus
villmonData: Miercuri, 2008-04-23, 12:23 PM | Mesajul # 1
New dark Angel Kid
Grup: Utilizatori
Mesaje: 20
Reputaţie: 1
Status: Offline
Grimus este anagramarea (aproximativa) a cuvantului simurgh (pasare gigantica din mitologia persana). Este, deasemenea, primul roman al scriitorului de origine indiana Salman Rushdie (cel care a facut anagramarea). Personajul acestuia – abscons si tiranic - este cel care da numele trupei.
Daca romanul se desfasoara atemporal intr-un spatiu mitic, cele 6 personaje ale cat-se-poate-de-concretei trupe Grimus incep aventura la sfarsitul lunii februarie 2005.
In sala mica de repetitii a Clubului Cultural Observator (Universitatea Tehnica – Cluj-Napoca) repeta mai multe trupe, printre care si Revers. La sfarsitul lui 2004 Revers isi modifica componenta prin plecarea tobosarului Ionut Sandu si a vocalului Sorin Bularca. Cei trei ramasi, Vali Rauca, Cristi Csapo si Paul Patras se regrupeaza, ii coopteaza pe Dorin Tifrea la clape, si Bogdan Mezofi – voce si realizeaza un demo de trei piese (cu trackurile la tobe realizate de Ionut Sandu ), inclusiv Solitude (ce va ajunge nr. 1 in Romtop de la CityFM in septembrie 2006).
Pentru a sustine concertul din 10 martie 2005 la balul arhitecturii din Cluj-Napoca, cei 5 acum, cauta un tobosar. Il gasesc pe Cristi Botan, ce repeta in aceeasi sala cu Hangover, infiintata de ex-Reversul Sorin.
Astfel, cu 6 piese proprii si un cover, cu  Bogdan (Dabija)-voce, Cristi – chitara solo, Paul – chitara armonie, Dorin – clape, Vali – bas si Cristi – tobe, cu un nume nou, trupa deschide concertul din 10 martie unde au mai cantat Hangar, Godmode si Luna Amara. Urmeaza concerte in Bistrita si Cluj, unde se castiga fani si  apreciere. Cu toate acestea, formula contine totusi un compromis. Vali - ‘creierul’ trupei ce compune piesele pe chitara acustica, nu se acomodeaza posturii de basist, fapt ce  duce la o redistribuire a rolurilor. In acest moment, Paul paraseste Grimus, iar basistul devine personajul cu cea mai mare versatilitate al trupei,  pana in prezent trecand, cronologic, Adriana Stan (Lex), Cristi Andries, Robert Forgacs (October Sun).
Pauza din vara lui 2005 e benefica nu doar pentru ‘student travelers’-ii trupei (achizitii instrumentale noi si valoroase!) cat, mai ales, pentru Vali care, inspirat, revine in toamna cu compozitii noi.

2006
Grimus accepta cu entuziasm invitatia celor de la Kumm pentru a le deschide concertul din ianuarie (Music Pub - Cluj), moment ce pregateste surpriza din martie cand Ernesto Bianchi (manager Kumm) duce trupa pentru prima data in Bucuresti.
Emotia e devastatoare in primul concert din ClubA (televizat pentru emisiunea Remix – Rock Forum) si benefica in Laptarie unde, deghizati in clienti obisnuiti, organizatorii Stufstock asigura participarea trupei la editia a 4-a. (bonus: critica pozitiva din B24FUN semnata Mircea Toma)
Urmeaza deschideri (Luna Amara, OCS), evenimente (ziua studentului, TIFF, bikers weekend), festivaluri (Stimultan, Fan Fest, Stufstock) si… un nou basist: Istvan Kovacs (din august).
Trupa isi largeste perspectiva prin intrarea sub auspiciile Underdog (www.underdog.ro) conduse de Richard Constantinidi si Ernesto Bianchi.
Cu pofta de cantat, cu piese noi si cu foarte multe ore petrecute in  sala de repetitii, Grimus asteapta reintalnirea cu fanii... vechi si noi...

2007
Anul 2007 arata promitator, trupa participand la toate festivalele din tara (Top T, Heartrock 2, Rock on Port Albert, CokeLive, Rock la Mures, Cramp Records, Peninsula (FelSziget), Stufstock si Fan Fest). Totodata pe baieti ii astepta o munca grea si multe zile in sala de repetetii deoarece trupa si-a schimbat sectia ritmica. Tamas si Titus au debutat la Rock on Port Albert 22.06.2007.


I kak ia mogu suditi tebia,ia pered Nebom kak i ti,takaia je tlia...i ia toje kak i ti ne ponimaiu etot mir no esti odno "no"...ia nekogo ne ubil...
 
White_TigerData: Miercuri, 2008-04-23, 2:22 PM | Mesajul # 2
Altfel!
Grup: Administratori
Mesaje: 691
Reputaţie: 17
Status: Offline
Am fo' la primele piese de la Spring Metal Show, ca mai mult nu am putut!:) Au fakut putin show cu luminile! Bravo lor! Au luat si GBOBu' in Romania!.. Respect pentru formatie, un alternativ de ascultat

Altfel voi fi şi maine, altfel am fost şi ieri. Tu eşti altfel pentru că realizezi că eu sunt altfel azi. E un alt fel de a fi altfel!
------------------------------------------------------
Foaie verde lobodă,
Plouă-n beci!
------------------------------------------------------
F.O.A.D.
 
villmonData: Luni, 2008-04-28, 1:09 PM | Mesajul # 3
New dark Angel Kid
Grup: Utilizatori
Mesaje: 20
Reputaţie: 1
Status: Offline
am askultat DEMO songs....sunt boone...

I kak ia mogu suditi tebia,ia pered Nebom kak i ti,takaia je tlia...i ia toje kak i ti ne ponimaiu etot mir no esti odno "no"...ia nekogo ne ubil...
 
FieldzyData: Duminică, 2008-06-01, 11:41 PM | Mesajul # 4
The Poison Angel
Grup: Echipa Altfel!
Mesaje: 313
Reputaţie: 7
Status: Offline
I-am vazut live...ce sa zic...nu mi-au placut shi sper sa nu mai vina yn Md!!!

F*cK You AlL!!!
 
Forum » Rock! » Trupe din România » Grimus (Alternative)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: