Login form

Search

Our poll

De ce soldaţii kamikaze purtau cască?
Răspunsuri în total: 25

Statistics

Altfel
Joi, 2024-05-16, 5:09 PM
Welcome Vizitator
Main | Registration | Login | RSS

Grupele sociale care imping adolescantzii spre suicid ! - Forum

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » EXTRA ROCK! » Paranormal » Grupele sociale care imping adolescantzii spre suicid !
Grupele sociale care imping adolescantzii spre suicid !
suslikData: Duminică, 2008-05-25, 6:46 AM | Mesajul # 1
Fallen Angel
Grup: Utilizatori
Mesaje: 145
Reputaţie: 3
Status: Offline
Tendinţa de suicid în rândul românilor este în continuă creştere, în ultima perioadă. 2.594 de români s-au sinucis, numai în 2007. Un studiu american, din 2007, arată că suicidul este a treia cauză de deces printre adolescenţii cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani. Un alt studiu, realizat în rândul elevilor din ultimul an de liceu, a arătat că 3% dintre ei au avut tentative de suicid care s-au finalizat cu spitalizări, iar în cazul a 9% dintre ei acestea au rămas simple tentative. Alţi 16% dintre liceeni s-au gândit să se sinucidă şi aproximativ 30% au avut o stare depresivă, în perioada în care a fost realizat studiul.

O ultimă cauză este frica acestor tineri de consecinţele comportamentelor lor, netolerate de familiile lor”, . Psihologii sunt de părere că apartenenţa adolescenţilor la un anumit grup îi poate determina pe aceştia să recurgă la gesturi extreme. „Un adolescent poate şi nu poate fi influenţat de grup să se sinucidă, totul depinde de personalitatea acestuia.
Cine sunt şi ce vor grupurile subculturilor urbane
Emo – melancolicii şi depresivii

Emo este o subcultură al cărei adepţi se îmbracă în negru, au coafuri ce le acoperă o parte din faţă, de regulă unul dintre ochi, şi recurg în cele mai multe cazuri la piercing. Vegetarieni, melancolici şi depresivi, antisociali, cu tendinţe spre suicid, emo se consideră neînţeleşi de societate şi se retrag în propriile comunităţi. Marea majoritate a adepţilor acestui curent sunt adolescenţi care au trecut prin anumite traume cauzate de despărţirea de persoana iubită, divorţul părinţilor sau lipsa de comunicare cu familia, termenul de „emo” fiind derivat de la cuvântul „emoţional”. Muzica preferată de aceştia e un soi de subgen al rockului cu influenţe punk, cele mai cunoscute formaţii ale genului fiind: A Fire Inside, Funeral for a Friend, Tokio Hotel, Fall Out Boy şi Panic at the Disco.

Gothic – fascinaţii de macabru

Dacă emo este un curent antisocial, subcultura gothic, deşi are, la rându-i, tente anar­histe, pledează mai degrabă pentru toleranţă. Adepţii gothic se îmbracă de asemenea în negru, dar apelează şi la machiajul intens al ochilor, în nuanţe închise, îşi vopsesc părul şi unghiile tot în negru şi se îmbracă într-un stil ciudat ce combină stilul epocii victoriene cu perioada medievală. Fascinaţi de macabru, respingând conservatorismul şi declarându-se adepţii creativităţii, membrii respectivei comunităţi au o percepţie în acelaşi timp morbidă şi mistică asupra vieţii. În cadrul trupelor notabile de gothic-rock se numără: Bahaus, The Cure, The Sisters of Mercy şi Siouxyie & Banshees.

Hip-hop-ul – muzica cu mesaj vulgar

Prin definiţie o cultură urbană, hip-hop-ul include arta graffiti, break-dance-ul şi muzica rap. Oferind conştiinţa apartenenţei la un grup social, hip-hop-ul conţine mesaje clare adresate societăţii, cel mai adesea folosind cuvinte vulgare şi expresii violente la adresa prostiei, a ipocriziei şi a sistemelor politice şi sociale. Blugii foarte largi, cu talie joasă, lanţurile groase atârnate la gât sau la pantaloni, baticurile şi şepcile sunt vestimentaţia preferată de „băieţii de cartier”, care aderă, de regulă, la diverse grupuri. Genurile de dans diferă în această cultură, unul dintre cele mai complicate fiind break-dance-ul, ce conţine de la cele mai dificile elemente de acrobaţie la sol până la cele mai fine mişcări de balet, este un stil în care înveţi să-ţi controlezi corpul şi temperamentul până la cele mai mici detalii.

Punk – strigătul de libertate

Libertatea faţă de societate, în faţa căreia refuză să se supună, este punctul de plecare al punk-ului. Frizura gen creastă sau ţepi, geanşii rupţi, bocancii cu bot de fier şi piercingul sunt punctele de reper ale aspectului exterior cu care se prezintă în public punkiştii. Muzica ce stă la baza acestei subculturi este muzică scurtă, rapidă şi dură, cu instrumentaţie minimă şi versuri de multe ori politice sau nihiliste. Trupe precum Ramones, Sex Pistols şi The Damned sunt considerate a fi întemeietoare ale genului.

„Cauzele sinuciderii în rândul adolescenţilor sunt, în general, nerecunoaşterea apartenenţei acestora la un grup social sau nerecunoaşterea şi neacceptarea valorilor lor personale de către cei din jurul lor"

Added (2008-05-25, 6:46 Am)
---------------------------------------------
CAZURILE de suicid in romania :
Cel puţin în mass-media, în ultimii ani, cazurile de suicid în rândul tinerilor s-au înmulţit, devenind aproape lunare. Tot ce putem afla este statistica de la IML. Anul trecut, de exemplu, după ce Bogdan Costache, un elev de clasa a XII-a, s-a sinucis din dragoste pentru profesoara de limba română, Corina Vasile, au mai urmat astfel de cazuri. Un elev de 14 ani s-a spânzurat de un copac, în Bucureşti, iar o elevă din Harghita s-a spânzurat în propria cameră, pentru că părinţii săi, de etnie rromă, nu o mai lăsau să meargă la şcoală. În Marea Britanie, de exemplu, în orăşelul Bridges, 7 tineri s-au sinucis, în nici un an de zile. Poliţia a descoperit că toţi aceştia îşi creaseră profile personale pe internet, iar prietenii lor creaseră rubrici de comemorări.

Uneori, aşa cum este cazul Andradei Mocănescu, care s-a aruncat de la etajul 10 al blocului în care locuia, la începutul acestei săptămâni, cauza poate fi apartenenţa la un microgrup social. „Cauzele sinuciderii în rândul adolescenţilor sunt, în general, nerecunoaşterea apartenenţei acestora la un grup social sau nerecunoaşterea şi neacceptarea valorilor lor personale, de către cei din jurul lor. De asemenea, mediul în care trăiesc poate să nu îi securizeze emoţional, să nu-i valorizeze şi să nu îi accepte. O altă cauză sunt părinţii acestor copii, care sunt absenţi, exigenţi şi indiferenţi cu ei. Uneori, aceştia chiar abandonează rolul de părinţi, pentru că sunt depăşiţi de situaţie sau lucrează prea mult şi nu mai au timp de nimic.


Едва зайдете ко мне прощайтесь с белым светом
Вы не умрете но вы не знаете об этом!
 
DarksymphonieData: Duminică, 2008-05-25, 2:10 PM | Mesajul # 2
The Poison Angel
Grup: Utilizatori
Mesaje: 429
Reputaţie: 0
Status: Offline
Ooooooo e prea mare romanul asta biggrin

"Oamenii se plictisesc de copilarie.... se grabesc sa creasca....apoi iarasi tanjesc sa fie copii....isi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi isi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea;...se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul...traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.”....
 
suslikData: Duminică, 2008-05-25, 2:37 PM | Mesajul # 3
Fallen Angel
Grup: Utilizatori
Mesaje: 145
Reputaţie: 3
Status: Offline
aga .. da nii ni plashe kai drept ...

Едва зайдете ко мне прощайтесь с белым светом
Вы не умрете но вы не знаете об этом!
 
ZzeFirData: Duminică, 2008-05-25, 6:30 PM | Mesajul # 4
The Poison Angel
Grup: Echipa Altfel!
Mesaje: 272
Reputaţie: 13
Status: Offline
suslik, la tine o remarca trebuia sa skrii genurile de muzika kre imping adolescentii spre suicide
dar dak de vb despre grupuri kre duk la asta pai nu numai dekit este muzik,,de ex din kauza sektelor religioase,sau altora
 
Gothic_FlowerData: Joi, 2008-11-13, 7:04 PM | Mesajul # 5
New dark Angel Kid
Grup: Utilizatori
Mesaje: 68
Reputaţie: 5
Status: Offline
Gothic precis nu duce la sinucidere...Da este trist da nu prost...singurul stil in care este ca o ,,regula'' sinucisul este emo...imi place mult comentariul)))

And if I bleed, I'll bleed,
Knowing you don't care.
And if I sleep just to dream of you
I'll wake without you there,
Isn't something missing?
Isn't something...
 
White_TigerData: Joi, 2008-11-13, 7:16 PM | Mesajul # 6
Altfel!
Grup: Administratori
Mesaje: 691
Reputaţie: 17
Status: Offline
Prin goth inteleg pe langa genul muzical, - frumosul din arta, moda, literatura pe care nu toti il pot vedea. Acele obiecte... ce ofera o misticitate profunda

Mi-a adus tata o revista despre cultura, in care titlul principal al unui articol e "Protest pesimist: Goth şi Emo. Contracultura", insa nu e nimic despre suicid. Articolul e scris de v'un simpatiznt al culturilor, sau un neinformat. Totusi, exista un citat care mi-a atrat atentia: "Emo pot fi atat extrem de pesimisti, cat si extremi de veseli", iar "Subcultura goth ii permite tânărului să împrumute o identitate prin care acesta s-ar deosebi de lumea de care este întrăinat


Altfel voi fi şi maine, altfel am fost şi ieri. Tu eşti altfel pentru că realizezi că eu sunt altfel azi. E un alt fel de a fi altfel!
------------------------------------------------------
Foaie verde lobodă,
Plouă-n beci!
------------------------------------------------------
F.O.A.D.
 
Forum » EXTRA ROCK! » Paranormal » Grupele sociale care imping adolescantzii spre suicid !
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: